Country Wilma

Country Wilma is niet alleen de gezelligste countryzangeres van Nederland (wie durft dat te bestrijden?), ze heeft zich inmiddels ook ontpopt tot kunstenares op het witte doek met een geheel eigen stijl. Hoewel haar leven bepaald niet geheel over rozen ging, komt haar levensvreugde niet alleen op het podium tot uiting maar ook in haar veelal kleurrijke schilderijen.

KoeienCW190917LR

Wie Country Wilma niet lijfelijk heeft kunnen aanschouwen bij De Toppers in de Arena, maar toch een blik wil werpen in haar turbulente leventje, schaffe zich terstond haar autobiografie aan. ‘Dit is mijn leven’.

Een citaat uit het boek:

Zo leuk weer, ik werd gebeld door de redactie van Life and Cooking van Carlo en Irene, die waren bezig met een nieuw soort van hilarische TV Kantine, maar dan een parodie op de X Factor: het werd M-Factor. Irene was Marianne van Wijn-koop en Carlo Mari van de Ven. Ik werd omgetoverd door Mari van Country Wilma naar Wilma Roos; ik zat onder de babypoeder, hoed werd van mijn hoofd geslagen en tijdens de repetitie sloeg Irene het glas water om over Carlo’s draaiboek. Echt zo’n blooper, die later nog vaak op tv te zien is geweest. Gerard zat er ook in, die kwam na mij, wat hebben we gelachen!

MijnlevenOmslag010714

WilmaenGerard

Bekijk hieronder de videoclip die rondom het verschijnen van ‘Dit is mijn leven’ in beeld en geluid is gemaakt.

Bekijk nog meer projecten

Oplage uitverkocht – nu weer verkrijgbaar! Een vriendelijk stel uit België informeerde of GigaBoek bereid...

Moshe Feldenkrais (1904-1984), een Israëlische natuurkundige en uitvinder, ontwikkelde over een periode van tientallen jaren...

Waar ben je naar op zoek?