Vraag & Antwoord

Over de uitvoering van MijnBoek

Formaat, omvang, druk

Uw boek wordt uitgevoerd op A5-formaat (14,8 bij 21 cm), op romanpapier (iets getint) of matglanzend wit papier. De omvang is circa 100 pagina’s, met duidelijk leesbare letters. Elk exemplaar wordt voorzien van een harde kaft. Het omslag wordt voor en achter in full colour gedrukt, het binnenwerk in zwart/wit, met eventueel maximaal 10 pagina’s in kleur. (Zwart/witfoto’s kunnen wij inscannen; er is geen limiet aan de opname van zw-foto’s in het binnenwerk. Standaard ontvangt u 5 exemplaren van uw boek, maar u kunt te allen tijde exemplaren bij- of nabestellen.

Wat als ik meer ruimte nodig heb voor mijn verhaal?

De ervaring leert dat een levensverhaal prima kan worden weergegeven in ongeveer 100 pagina’s. Daarop zijn de interviews ingesteld. Maar we zijn flexibel: een extra interview (circa 25 pagina’s) extra komt op een toeslag van € 750 (excl. eventuele reiskosten).

Hoe ziet de cover eruit?

De kleuren, de lay-out en het lettertype van het boek volgen een vast stramien. Als basistitel hebben wij gekozen voor: ‘Het boek van mijn leven’, maar in overleg kunnen we iets anders daarvoor in de plaats nemen. De foto voor de cover kiest u zelf:

  • U levert een eigen foto aan. Of als u wilt, laten we een fotograaf een mooie portretfoto van u maken (€ 225 toeslag).
  • U kunt er ook voor kiezen geen foto te gebruiken, maar alleen de titel op de cover te laten zetten.

Krijgen wij onze foto’s wel terug?

Wees gerust, na gebruik ontvangt u al het materiaal retour. Het liefst werken wij natuurlijk met (kopieën van) digitale opnames, waarvan de originelen bij u blijven. Fotomateriaal van oudere datum kunnen wij converteren en in het juiste formaat in het boek plaatsen. Om elk risico van verlies uit te sluiten kunnen we zelfs ter plekke met een smartphone een digitale kopie maken van kwetsbare foto’s.

Over de aanpak van MijnBoek

Discretie?

Alles wat u mondeling, schriftelijk of digitaal aan de schrijver toevertrouwt, blijft onder ons. De opnames die de redacteur als hulpmiddel maakt, worden na gebruik gewist. U bepaalt natuurlijk wat in het boek wordt geplaatst. Als wij uw verhaal willen gebruiken voor promotie van onze diensten, vragen wij daarvoor vanzelfsprekend uw toestemming.

Wie kunnen het boek lezen?

U bent de eigenaar van het boek, u bepaalt zelf hoeveel exemplaren er moeten worden gedrukt. Anderen dan uzelf of de cadeaugever kunnen uw boek nergens kopen. Uiteraard kunt u onbeperkt extra exemplaren bestellen voor familie of vrienden.

Is de procedure voor een duo anders?

Voor een boek over één persoon plannen we drie interviews van ongeveer 3 uur. Gaat het om u en uw partner, dan verdelen we tien interviewuren over het stel; eerst een paar uur per persoon apart, daarna een afsluitend gesprek gezamenlijk. Omvang en vormgeving van het boek blijven gelijk.

Hoelang duurt het voordat ik mijn eigen boek in handen heb?

De hele procedure neemt drie tot vier maanden in beslag, mede afhankelijk van de snelheid waarmee u de proeven goedkeurt:

Nadat de interviews zijn afgenomen wordt de tekst uitgewerkt en naar u ter controle gestuurd. Dat kan zowel digitaal als op papier.

Eventuele aanpassingen geeft u aan ons door, waarna die worden verwerkt.

Vervolgens gaat de vormgever aan het werk met omslag en binnenwerk van het boek. Na uw goedkeuring ontvangt u een proefboek ter fiattering en als alles in orde is, komen de 5 bestelde exemplaren naar u toe.

Wat als ik een interviewafspraak moet annuleren?

Doe dat in ieder geval zo snel mogelijk bij uw contactpersoon. In geval van overmacht of onvoorziene omstandigheden (bijv. ziekte) wordt de planning in samenspraak opnieuw bekeken.

Wanneer moet ik de factuur betalen?

Nadat wij de getekende overeenkomst hebben ontvangen, sturen we de rekening, die u binnen twee weken dient te voldoen. In de tussentijd nemen wij contact met u op om de interviewafspraken vast te leggen. Meer informatie over prijzen vindt u hier.

Kan ik de overeenkomst annuleren?

Als u onverhoopt wilt afzien van de samenwerking, kunt u dat ons per e-mail laten weten. Wettelijk hebt u het recht binnen 14 dagen na ondertekening van het contract om de koop te ontbinden, zonder opgave van redenen. Afhankelijk van het moment dat de annulering binnenkomt (na die twee weken bedenktijd) betalen wij een deel van het factuurbedrag terug, onder aftrek van het werk, de (aanloop)kosten en de planning die wij dan hebben moeten maken.

Annulering tot 1 week vóór de eerste interviewafspraak u ontvangt 75 procent retour
Annulering binnen 1 week voor het eerste interview wij betalen u 50 procent van het factuurbedrag terug
Annulering na aanlevering van de eerste uitgewerkte tekst terugbetaling van 25 procent van het totaalbedrag
  • Zodra wij van u de ruwe tekst van de uitgewerkte interviews met uw op- en aanmerkingen hebben ontvangen, bent u bij opzegging van de overeenkomst het volledige in rekening gebrachte bedrag verschuldigd.
  • Indien een geïnterviewde overlijdt na de interviews kan in overleg met de nabestaanden het boek worden voltooid, volgens de lopende overeenkomst.

Hoeveel kost het om boeken bij te drukken?

Extra exemplaren van het boek zijn te allen tijde na te bestellen. De prijs bedraagt € 25 per exemplaar bij het aangaan van de overeenkomst, daarna € 35 per exemplaar (met minimum afname van 5 exemplaren per keer). Voor grotere aantallen doen wij graag een aangepast voorstel.

 

Over andere opties van MijnBoek

Kan ik mijn levensverhaal ook zelf schrijven?

Zeker. Wij verwachten in dat geval een ‘schoon’ Word-bestand, aan de hand waarvan wij samen met u bekijken wat er nog aan gedaan moet worden om tot een bruikbaar manuscript te komen. Verwacht echter geen al te groot prijsdrukkend effect; de tijd die wij moeten besteden aan de redactie loopt snel in de papieren.

Ik wil een boek laten schrijven over/voor een bedrijf, instelling of organisatie. Is dat mogelijk?

Ook voor dergelijke opdrachten kunt u terecht bij GigaBoek. Wij doen u graag een voorstel waarbij het aantal te drukken exemplaren een belangrijke factor is. Tevens zijn er meer mogelijkheden in de uitvoering van het boek.

Wat als ik geen goede foto van mezelf heb voor de cover?

Tegenwoordig maak je zelfs met ‘gewone’ smartphones de mooiste foto’s, zelfs in de gewenste drukkwaliteit. Een professionele fotograaf komt op verzoek bij u langs om zijn vakmanschap te tonen voor een pakkende coverfoto. Hiervoor geldt een toeslag van € 225.

Ik wil MijnBoek cadeau geven aan mijn ouder(s) of iemand anders. Kan dat?

Uiteraard! Zo’n cadeau krijg je maar één keer in je leven…

Belangrijk is wel om de planning goed af te stemmen met de ontvangers van het boek-cadeau. De overeenkomst plus factuur ontvangt u tien dagen voor de geplande uitreiking van het cadeau, zodat u kosteloos kunt annuleren indien de ontvanger(s) niet kunnen of willen meewerken. Geef gerust uw wensen door op het aanmeldformulier. In elk geval krijgt u desgewenst een gepersonaliseerde cadeaubon om aan de gelukkige(n) uit te reiken.

  • Alle prijzen gelden inclusief btw.

Alles duidelijk?  Meldt u zich dan snel aan via onderstaand formulier. Geef  zo veel mogelijk informatie: om wie het gaat, leeftijd, wat is de aanleiding, wanneer zou het boek gereed moeten zijn, zelf schrijven of laten schrijven… Niet vergeten: telefoonnummer contactpersoon.

Wees gerust, discretie staat bij ons hoog in het vaandel. Uw aanmelding verplicht u tot niets. Pas nadat alle afspraken zijn vastgelegd, ontvangt u een factuur.

MijnBoek

Waar ben je naar op zoek?