Over ons

Uitgeverij GigaBoek is pionier op het gebied van creatieve boekprojecten.

Als eerste zagen wij – nog in de vorige eeuw – de kracht van printing-on-demand, zonder de voordelen van offsetdruk uit het oog te verliezen. Daardoor kwam het uitgeven van een eigen boek binnen bereik van al die honderdduizenden auteurs, die vastliepen in de stroperige molens van traditionele uitgeverijen.

Creativiteit, flexibiliteit, doortastendheid, vakmanschap en kostenbewustzijn liggen ten grondslag aan ons succes.

De laagdrempelige aanpak maakt het ‘risicoloos’ publiceren van boeken mogelijk. Dat heeft geleid tot het concept van GoedeDoelenBoeken.nl: een boek schrijven, een goed doel uitkiezen en de verkoopopbrengst daaraan doneren. Eenvoudiger kunnen we het niet maken. Het mes snijdt naar twee kanten: de auteur krijgt de voldoening van een eigen boek op de markt te hebben gebracht en het goede doel heeft er een heel vriendelijke manier van fondsenwerving bij, zonder dat beide partijen vooraf hoeven te investeren.

De GigaBoekshop is in het leven geroepen om auteurs van dienst te zijn bij de online verkoop van hun boeken. Dankzij de hoge verkoopopbrengst resulteert dat in een welkome aanvulling op het boekhandelskanaal, waar de gebruikelijke boekhandelskorting het rendement fiks drukt.

Sinds eind 2018 is het omvangrijke portfolio van Calbona Uitgeverij ondergebracht bij GigaBoek. Het geheel eigen karakter van de Calbona-titels maakt dat de uitgeversaanduiding gewoon zal worden gehandhaafd.

De overname van de Calbona-titels heeft mede geleid tot de oprichting van de stichting De Laatste der Mohikanen. Onder de paraplu van deze non-profitorganisatie beijvert een team van vrijwilligers zich voor het opnieuw uitbrengen van ‘vergeten’ boektitels uit het publieke domein, dus ruwweg boeken waarvan de makers meer dan zeventig jaar geleden zijn overleden. Voor het publiceren van dergelijke titels doet de stichting een beroep op GigaBoek, vanwege de uitgeversaansluiting bij het CB (voorheen het Centraal Boekhuis). De Mohikanen hebben een eigen website, neem daar gerust een kijkje.

Waar ben je naar op zoek?