Mohikanen

mohikanen04 Pure nStandaardPNGCompleet220921ostalgie is de drijfveer achter de stichting De Laatste der Mohikanen. Meer dan een kwart eeuw lang ‘nieuwe’ titels op de markt brengen doet de drang naar de begintijd van het boek als massamedium groeien. Ontelbare boeken verdienen het om afgestoft te worden, om in ere hersteld te worden. Boeken die ooit verslonden werden maar het in het huidige internettijdperk moeten afleggen tegen de Netflixen en TikToks van deze wereld.

Een van de eerste boeken die zich in mijn geheugen nestelden was De Laatste der Mohikanen van James Fenimore Cooper. Dat gevoel van verwondering en verbazing, van het binnentreden van een nieuwe wereld als je een pagina omsloeg, dat gevoel wil de stichting vangen.

Digitalisering heeft heel veel boeken uit het publieke domein binnen het bereik gebracht van een nieuwe doelgroep. Dat biedt uitgekiende mogelijkheden om met behulp van de laatste productiemethoden ‘oude’ titels tegen schappelijke kosten in een nieuw jasje te laten verschijnen. In veel gevallen is aanpassing van de spelling de enige wijziging die hoeft te worden aangebracht.

Heel veel boekenliefhebbers koesteren dat ene boek, die speciale uitgave die zoveel herinneringen oproept. Het delen van die emotie met gelijkgestemden is eemohikanen02n groot goed. De Laatste der Mohikanen wil die mensen belangeloos in de gelegenheid stellen hun lievelingsboek en hun verhaal naar buiten te brengen.

Alle uitgaven van De Laatste der Mohikanen zijn gratis als e-book verkrijgbaar. Meer weten? Ga naar de website van De Laatste der Mohikanen en schrijf je hier direct in voor de nieuwsbrief.

De heruitgave van het naamgevende boek van de stichting, met veel paginagrote kleurenafbeeldingen, is alleen verkrijgbaar in de Gigaboekshop: klik hier.

Waar ben je naar op zoek?