Zo doen wij dat

Eén mailtje of één telefoontje. Dat is genoeg om je boek gepubliceerd of desnoods alleen geproduceerd te krijgen. Vertel wat je in gedachten hebt en je ontvangt in no time een kant-en-klaar voorstel. Lever materiaal in, controleer de proeven en klaar: alle andere werkzaamheden neemt GigaBoek uit handen (behalve natuurlijk die dingen die je zelf of iemand in je omgeving beter kan…).

Auteurs met bijzondere wensen voelen zich thuis bij ons; schrijvers die best weten waar Abraham de mosterd haalt maar deskundig advies waarderen, een helpende hand kunnen gebruiken of gewoon willen profiteren van langjarige uitgeefexpertise!

photo 12

Laat je inspireren: ons team draagt ideeën aan, signaleert opvallende boeken, checkt taalkundige uitglijers in de media en doet gevraagd en ongevraagd voorstellen voor uitdagende uitgeefprojecten. Klik hier.

Omdat elk boek, elk uitgeefproject anders is, doen wij graag een voorstel op maat. Uitgangspunt is ook niet de vraag: ‘wat gaat mij dat allemaal kosten?, maar juist: ‘wat levert mij dat allemaal op?’

In de loop der jaren hebben wij een uitgeefmodel ontwikkeld, dat onomstotelijk vastlegt hoeveel een boek de auteur bij verkoop oplevert. Meestal is dat een mix van directe verkoop door de auteur en het bewerken van het boekhandelskanaal door GigaBoek.

Dezelfde dynamiek is van toepassing op de productie. Kleinere oplages laten we doorgaans ‘lokaal’ produceren (het zogenaamde printing on demand), voor grotere aantallen, boeken met veel kleur en bijvoorbeeld hardcovers zoeken we het verder van huis. Maar dat is geen wet van Meden en Perzen; het kan zijn dat een korte levertijd of andere vereisten productie dichterbij noodzakelijk maken. Uit oogpunt van duurzaamheid (lees: kostenbesparing ;-)) deinzen we er niet voor terug om verschillende productiemethoden in te zetten, afhankelijk van de ontwikkeling van de vraag naar een bepaald boek.

Geprikkeld? Stuur direct een mail naar Roel Koedijker. pasfoto4 rotated

Books with Benefits (in goed Nederlands: Goede-Doelen-Boeken)

Wat is er mooier dan met je boek geld te genereren voor een goed doel? Zo maak je met je eigen droom ook die van een ander waar!

GoedeDoelenBoeken is de perfecte oplossing: de koper van het boek betaalt en van de opbrengst gaat tot 50 procent naar het goede doel. Andere kosten zijn er niet…

Eigenlijk is GoedeDoelenBoeken een soort van omgekeerde crowdfunding: dus niet eerst geld verzamelen en hopen dat het beoogde bedrag wordt binnengehaald, maar direct je boek uitbrengen – zonder risico, zonder wachttijd – zonder kosten.

stempelklein

Waar ben je naar op zoek?