Productief loopwerk naar Santiago

Wie de route naar Santiago de Compostela te voet aflegt, heeft baat bij een handzame, compacte reisgids, met oog voor detail. Dat laatste noopte het Genootschap van Sint Jacob een klein boekje uit te geven met de helft van de pagina’s in full-colour. Twee versies stonden op het programma: Van Vézelay via Nevers naar St. Jean-Pied-de-Port, en de variant via Bourges. (Later is daar van beide wandelgidsen de Engelse versie bij gekomen.) Voorzijde variant Bourges Engels 20151022

Omdat met geen enkele zekerheid een inschatting kon worden gemaakt van de belangstelling voor deze uitgaves is de productie geschied via printing-on-demand. Vanwege de omvang en het gewicht is gekozen voor wit papier met een laag gramsgewicht. Het formaat: 11 bij 16,5 cm.

Een groepje enthousiaste vrijwilligers bekommerde zich om de drukbestanden van de verschillende boekjes kant-en-klaar aan te leveren. Het spreekt voor zich dat onzorgvuldigheden in de routebeschrijving genadeloos zouden worden afgestraft.

Vele honderden pelgrims hebben met een van de boekjes in hun hand (een deel van) de wandelroute naar Noord-Spanje afgelegd.

Bekijk nog meer projecten

Oplage uitverkocht – nu weer verkrijgbaar! Een vriendelijk stel uit België informeerde of GigaBoek bereid...

Moshe Feldenkrais (1904-1984), een Israëlische natuurkundige en uitvinder, ontwikkelde over een periode van tientallen jaren...

Waar ben je naar op zoek?