boeken die ertoe doen

Boeken uitgeven met hart en ziel…

Roel Koedijker

Boeken uitgeven is maatwerk. Al meer dan dertig jaar helpt GigaBoek auteurs het beste uit zichzelf te halen, geeft advies over alles wat er bij het publiceren komt kijken: inhoudelijk, taalkundig, grafisch, prijstechnisch en promotioneel. Samen met de auteur zoeken we de ideale uitgeefconstructie, waarbij de kwaliteitseisen de behoefte aan flexibiliteit niet in de weg staan. Onze aanpak is persoonlijk en met een scherp oog voor de wensen van de auteur. Als pioniers in internetpublishing bouwen we bruggen tussen papier en digitaal.

Boeken uitgeven met hart en ziel: dat is waar GigaBoek voor staat. Niet blindstaren op kosten, maar zoeken naar een optimale mix van inspanningen en opbrengsten. Schrijvers met betrokkenheid voelen zich bij ons thuis. Niet voor niets hebben wij het concept Goede-Doelen-Boeken opgezet: boeken uitgeven met een missie. Het idee erachter is heel simpel: schrijf een boek, zoek een passend goed doel en doneer de opbrengst van de verkoop.

De auteur betaalt niets. Een goededoelenboek wordt pas gemaakt als het verkocht is. Zo blijft de opbrengst maximaal. De auteur zet zich in voor de promotie van het boek, via de sociale media, de (lokale) pers en natuurlijk via het goede doel zelf.

 

Afhankelijk van de uitvoering van een boek is een opbrengst van 50 procent van de verkoopprijs haalbaar!

De onderwerpkeuze is vrij, al ligt het voor de hand een link te leggen naar het goede doel dat de donatie zal ontvangen. Een ‘goed doel’ kan van alles zijn, zolang de doelstelling van het initiatief sociaal, cultureel of maatschappelijk van aard is en er ook wettelijk geen bezwaren zijn.

GigaBoek ondersteunt met tekstcontrole en vormgeving. En zorgt voor productie en distributie van de boeken.

 

Top