Ambassadeur van het goede doel

boekpres9
Margreet Bootsma zit ‘proef’ in een cel… (Foto Dirk J. Bood)
boekpres5
Gevangenisdirecteur Frans Douw wordt aangekondigd door de auteur. (Foto Gerda Bleeksma)
boekpres2
Politiewoordvoerder Klaas Wilting spreekt een hartig woordje met Margreet. (Foto Gerda Bleeksma)

In de historische doorvaar-groenteveiling in Broek op Langedijk vond de presentatie plaats van het nieuwste boek van Margreet Bootsma-Oud: Thuis. In groten getale waren boeren, burgers en buitenlui op het evenement afgekomen, niet alleen omwille van het goede doel maar zeker ook om de gesponsorde lekkernijen én de nostalgische klanken van de band T-Rocks. Een mooie avond met een mooi resultaat. Want daar gaat om, zo betoogde oud-politievoorlichter Klaas Wilting, die het eerste exemplaar van Thuis kreeg overhandigd door Frans Douw, voormalig gevangenisdirecteur in Heerhugowaard. Douw en Wilting waren niet toevallig uitgekozen: auteur Margreet ging bij het tweetal op bezoek voor informatie over de werking van ons justitieel apparaat, zodat ze in haar roman geen onzin zou verkopen. Thuis handelt over de arrestatie van een terminaal verpleegkundige nadat één van haar cliënten onder verdachte omstandigheden komt te overlijden. Ze komt in de gevangenis terecht en weet zich alleen met veel moeite weer een plaatsje te veroveren in de maatschappij, als na anderhalf jaar blijkt dat ze op valse beschuldigingen is veroordeeld. Met haar boek vraagt Margreet aandacht voor de moeilijke positie van gedetineerden nadat ze hun straf hebben uitgezeten.

De opbrengst van Thuis schenkt Margreet aan de stichting Against Cancer, die bijzondere evenementen organiseert voor kankerpatiëntjes en hun families.

Steun de stichting en koop Margreets boek nu.

 

Hebt u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om u te helpen en uw vragen te beantwoorden. Stuur een e-mail naar info@gigaboek.nl of vul onderstaand formulier in.

Bekijk nog meer projecten

Oplage uitverkocht – nu weer verkrijgbaar! Een vriendelijk stel uit België informeerde of GigaBoek bereid...

Moshe Feldenkrais (1904-1984), een Israëlische natuurkundige en uitvinder, ontwikkelde over een periode van tientallen jaren...

Waar ben je naar op zoek?