Van de regen in de drugs

Behalve vlot schrijven kan Peter Gumbmann ook vlot vertellen. Zijn belevenissen als drugssmokkelaar in een Venezolaanse gevangenis legde hij samen met Jolie Fraanje vast in het boek ‘Agua Verde, vast in Venezuela’, dat gretig aftrek vond onder al diegenen die denken met een lucratief handeltje uit de schulden te komen. Onlangs deed Peter het nog eens dunnetjes over voor de microfoon van influencer en podcastmaker Iris Enthoven. Onder de noemer ‘Held in eigen verhaal’ doet Peter openhartig uit de doeken hoe de hoofdpersoon in zijn verhaal allesbehalve een heldenrol speelt. Luister en huiver naar de podcast.

(Wie er oog voor heeft kan ook een blik werpen op Youtube)

De flaptekst van het boek vermeldt:

Het waargebeurde verhaal van de 36-jarige muzikant Peter Gumbmann in de beruchte San Antonio-gevangenis op Isla Margarita.

Heimelijk verslaafd aan alcohol en cocaïne, laat Peter zich verleiden om een pakket cocaïne van Isla Margarita naar Amsterdam te smokkelen. Hij wordt opgepakt, veroordeeld en komt terecht in een wereld van drugs, razzia’s en bendeoorlogen, waarin elke gevangene slachtoffer kan worden van moord of gebrek aan basale zorg.

Samen met Jolie Fraanje heeft Peter zijn herinneringen, dagboeken en brieven uitgewerkt tot dit boek ‘Agua Verde’, dat ‘groen water’ betekent: de waarschuwingskreet voor een naderende militaire inval.

Het verhaal leest als een spannende film, waarin vriendschap en oprechtheid uiteindelijk overwinnen.

Lees het hele avontuur op je gemak na en bestel het boek nu via deze link met korting.

Bekijk nog meer projecten

Oplage uitverkocht – nu weer verkrijgbaar! Een vriendelijk stel uit België informeerde of GigaBoek bereid...

Moshe Feldenkrais (1904-1984), een Israëlische natuurkundige en uitvinder, ontwikkelde over een periode van tientallen jaren...

Waar ben je naar op zoek?