boeken die ertoe doen

Van oud naar nieuw

De oude GigaBoek-site stond als een huis. Het moet in de vorige eeuw zijn geweest dat onze medewerker Linda Holla (tegenwoordig onze collega van uitgeverij Kirjaboek in Hoogwoud) begon met de ontwikkeling van een website, die uiteindelijk met behulp van Microsoft Frontpage het levenslicht zag. Sindsdien is er nagenoeg niets veranderd aan de look & feel van de site. Hoewel de techniek voortschreed en de introductie van allerlei flashy functionaliteiten de drang om te vernieuwen versterkte, hielden wij vast aan het geijkte patroon, geruggesteund door het enorme gebruiksgemak aan de kant van de sitebeheerder én bovenal de positieve reacties van het gros van de bezoekers.

Uiteindelijk is dan toch het moment gekomen om afscheid te nemen van het vertrouwde paars en de toepasselijke frames. De keuze viel op het ThemeForest-sjabloon dat op het WordPress-platform draait, verleid als we zijn door de rimpelloze integratiemogelijkheden met e-mailmarketing, webinarsoftware, nieuwsbriefdistributie, blogistiek, social media en meer van dat soort moderniteiten.

Linda heeft destijds een enorme prestatie geleverd door een site te bouwen die bijna twintig jaar soepel heeft gefunctioneerd. Maar tijden veranderen. Destijds gold GigaBoek als pionier in de internetuitgeverij; als een der eersten zagen wij de ongekende mogelijkheden van printing on demand, als vervanging van, dan wel aanvulling op offsetdruk. POD is nu volledig geaccepteerd. Daarom is het tijd geworden voor een website die inspireert, die aanspoort om plannen om te zetten in daden. Boeken die ertoe doen, luidt onze pay-off.

Ga ook de uitdaging aan en zet Roel Koedijker voor het blok: 0226 344111 of roel@gigaboek.nl.

GigaBoek-auteurs die hun boek niet 1-2-3 terugvinden in onze shop of op Bol.com kunnen zich ook melden voor een update of een upgrade.

De nieuwe site is volop in ontwikkeling. Er staat de komende tijd veel te gebeuren…

Zo zag een standaard boekvermelding eruit op de oude website. Via de knop Bestelformulier belandde men op een bestelpagina (betaling via incasso) en later in de GigaBoekshop (betaling via iDeal).

Top