De vliegende bank, dl. 1: De tocht naar jezelf - Alberto Rico

ISBN 90-75311-94-X

Paperback,  192 blz.
€ 12,50
 

Bestelformulier

Deze eerste Nederlandse educatieve fabel is gebaseerd op betrouwbare informatie over mens, maatschappij, natuur en filosofie. Het boek van psycholoog Alberto Rico gaat over wat je belangrijk vindt om te kiezen. Maar hoe kies je, hoe leer je dat en wat zijn in jouw leven de belangrijkste keuzen? Je kunt het van anderen aannemen of zelf op onderzoek uitgaan. Dat laatste is een soort verkennen van jezelf, maar ook van de wereld om je heen.

De hoofdpersoon is Oem, een kind van een jaar of elf. Hij ontmoet in een hedendaagse sprookjeswereld allerlei wezens. De mensen, dieren en natuurlijke verschijnselen waarmee hij omgaat spreken en denken. Maar verder gedragen ze zich zoals ze normaal zijn. Ze bekijken alles vanuit hun zicht op het leven, hun eigen ‘Umwelt’

Daardoor leert Oem over het leven en zichzelf nadenken, zo onbevooroordeeld en realistisch mogelijk. Dit gebeurt aan de hand van een aantal thema's, zoals vrede en geweld, angst en durf, leven en dood, gulzigheid, trouw, wijsheid, schoonheid, bewustzijn en geluk.

Hij verkent, droomt en filosofeert over de praktijk van het leven en wat voor hem belangrijk is. Dat leidt soms tot grappige, ontroerende of spannende situaties. Die worden in deel I op een directe manier en licht ironisch besproken.

Lees ook deel 2: De verrassende wereld.

 

Bestelformulier