Manita Gobbens

Ik ben Manita Gobbens en geef wiskunde op het VMBO. Voor een aantal mensen was het een vreemde gewaarwording enkele van mijn gedichten op internet tegen te komen. "En dat voor een wiskundedocent", was meerdere malen hun eerste reactie. Toch is het niet zo vreemd; ik probeer namelijk vaak logica te vinden in wat er in mijn persoonlijk leven gebeurt. Kennelijk heb ik dat nodig om mijn geest tot rust te brengen.

Gedichten? Misschien meer krabbels van gevoel? Ze rijmen niet en zijn vaak eerder aforismen; ofwel korte, kernachtige spreuken. De bundel omvat een verzameling werk uit de afgelopen twee jaar van mijn leven. Dit was voor mij een lange moeizame periode, waarin ik ontzettend veel heb geleerd. Door te accepteren dat zelfs de mooiste liefde van je leven voorbij kan gaan, leerde ik steeds beter bij mezelf te blijven. Voor die periode schreef ik vaak voor iemand; nu schrijf ik alleen nog maar over iemand. Mijn zinnen zijn voor mij een manier om de worsteling tussen gevoel en verstand tot rust te laten komen; niet om een ander van mijn liefde te overtuigen.

Ik ben ontzettend blij met de manier waarop ik er in ben geslaagd structuur aan te brengen in het geheel, want het is ook echt een proces geweest dat ik doormaakte. Verlangen is de titel die voor zich spreekt als je de inhoud van deze bundel hebt gelezen. Het verlangen naar liefde, warmte en geborgenheid is denk ik voor weinig mensen een onbekend gevoel.

Manita Gobbens