Verkoopprijs

Er zijn twee mogelijkheden voor de verkoop van uw boek. 

1. GigaBoek verkoopt uw boek.
De verkoopprijs bedraagt € 15,- tot een omvang van 150 pagina’s, € 17,50 tot een omvang van 200 pagina's,  € 20,- tot 300 pagina’s en € 25,- daarboven. Dit zijn richtprijzen. In overleg met de auteur kan besloten worden een toeslag in rekening te brengen wegens de bijzondere waarde van de uitgave, het grote aantal pagina’s of een andere dringende reden. De verkoopprijzen zijn inclusief BTW, maar zonder verzendkosten. De verzendkosten bedragen zo'n € 2,50 bij een boek tot 200 pagina's. Over elk boek dat GigaBoek verkoopt ontvangt de auteur 20 procent royalty's van de netto opbrengst.

2. U verkoopt zelf uw boek.
In dit geval betaalt u als auteur de normale verkoopprijs minus de 20 procent royalty waar u recht op hebt. U koopt dus eigenlijk uw boeken in tegen 20 procent korting. Een voordeel daarvan is dat u vrij bent om de uiteindelijke verkoopprijs te bepalen. Wanneer u uw boeken inkoopt met auteurskorting, dient u er rekening mee te houden dat een bestelling uit minimaal tien boeken per keer bestaat.

Uiteraard kunt u ook van beide mogelijkheden gebruik maken. U verkoopt bijvoorbeeld zelf uw boek aan vrienden en bekenden, terwijl belangstellenden ook het boek kunnen bestellen via (de online boekwinkel van) GigaBoek.