Een vergissing - Els Wenink  

ISBN 90-8548-1112

Paperback,
€ 12,50   

Bestelformulier

 

Hij is een vrolijk kind, speelt graag buiten, heeft veel vriendjes, houdt van planten en dieren. Hij maakt deel uit van een gelukkig gezin, dat het voor de wind gaat.

Dan komt hij, en met hem het hele gezin, plotseling in aanraking met ziekte, wat later suikerziekte blijkt te zijn. De omgeving tilt hier niet zo zwaar aan. ‘Met suikerziekte valt heel goed te leven’ is het motto.

Ja, met suikerziekte valt te leven, maar niet goed. En zeker niet voor een kind van zes jaar. En er valt ook mee te sterven.

De insuline, de vingerprikken, het dieet en de hypo’s maken vanaf dat moment deel uit van zijn leven. Gewoon doorleven, dat is wat iedereen wil, maar toch is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Hoewel hij het nog niet meteen beseft moet Edwin de strijd aanbinden met een tegenstander die uiteindelijk sterker blijkt te zijn dan hij, in een tijd waarin suikervrije produkten en andere hulpmiddelen nog niet zo ruim voorhanden zijn als nu. Vijfentwintig jaar van strijd, ondanks de hulp en inzet van alle kanten.

Een strijd, die hij uiteindelijk verliest, maar hij niet alleen…


 

Bestelformulier