Verboden foto's - Helmut van de Berg

ISBN 90-8548-0620

Paperback, 198 p., 
13,4 x 19,5

€ 15,00

Bestelformulier

 

Verboden foto’s speelt in het Amsterdam van de jaren ’50. Na de oorlog vatten de mensen de draad van het dagelijks leven weer op, zoals Helles Merwede, die persoonsbewijzen voor de illegaliteit vervalste. Z’n beroep, fotograaf voor bruiloften en partijen, levert weinig op. Foto’s van jonge jongens garanderen een goedbelegde boterham.

De dertienjarige George, een van z’n modellen, verdient zo de licht- en gaspenningen voor thuis en de boeken voor het gymnasium. Hij komt z’n buurmeisje Carla, dochter van een moffenhoer, weer tegen bij de door de fotograaf georganiseerde zwemavondjes…

Kinderen worden groot, daar zorgt moedertje Amsterdam wel voor: in het museum hangen schilderijen, die je een knipoog geven en in het Concertgebouw hoor je muziek van andere planeten.

Volg het spoor terug… nog één keer, want daarna wordt het lente, ook in Amsterdam.

 

Over de auteur

Geboren in 1944 en opgegroeid in het naoorlogse Amsterdam dient hij een aantal jaren bij de luchtmacht. Vrij laat gaat hij geschiedenis studeren en wordt leraar. Inmiddels leeft de schrijver alweer jaren teruggetrokken in de Pyreneeën.

 

Bestelformulier