De zonderlinge toerist - Gerard Hoonhorst

ISBN 90-75311-07-9

Paperback, 164 p., 
13,6 x 20 cm

14,95 
+ 1,28 verzendkosten

Bestelformulier

Over Gerard Hoonhorst

 

De auteur neemt de lezer in vier mysterieuze verhalen mee naar de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. De gebeurtenissen vinden grotendeels plaats in de provincies Overijssel en Gelderland.

De zonderlinge toerist
Een jongeman uit Deventer gaat een weekeinde naar Hellendoorn en neemt onderweg een liftster mee. Tijdens de rit vraagt het meisje zich af wat deze zonderlinge toerist eigenlijk in Hellendoorn komt zoeken. Ook in het dorp blijft zijn vreemd gedrag niet onbesproken. Geleidelijk aan komt er wat duidelijkheid in zijn eigenaardig gedrag.

Het meisje met de glazen vingers
Een typiste vindt haar werk op kantoor wat eentonig en saai. Maar in haar vrije tijd, met name op vrijdagavond, weet ze het leven inspirerend en boeiend te maken. Haar vriend, die dit niet vertrouwt, schaduwt haar. De ontknoping is verrassend.

Het begon op oudejaarsavond
De eigenaar van een grote boerderij neemt een klein boertje niet serieus. Dat breekt hem lelijk op, want het keuterboertje is slimmer en vindingrijker dan hij had gedacht.

Het mysterieuze schilderij
Een kunsthandelaar ontdekt bij een boer een prachtig mooi schilderij. Hij koopt het berglandschap en plaatst het in zijn woonkamer. Het schilderij roept herinneringen en emoties op bij de kunsthandelaar. Maar, niet alleen bij hem...


Gerard over boek: 'Nu is het er dus toch nog van gekomen' - Twents Volkblad,
19 september 2002

'Een mooi boekje voor bij de haard met glaasje wijn erbij' - Tubantia, 26 oktober 2002