Rob Dellaert

Robert  Eugene  Dellaert is de auteur van Is leven met Parkinson ook leven?

Rob Dellaert werd op 29 april 1947 geboren te Yzendyke. Daar heeft hij zijn jeugd doorgebracht. Na de lagere school ging hij naar de mulo in Oostburg, daarna twee jaar naar de kappersvakschool in Rotterdam. Hij vestigde zich op 18-jarige leeftijd als kapper te Hoek. Daar had hij zijn kapperszaak tot juni 1988.

Hij was 25 jaar penningmeester in de Middenstandsvereniging, die hij mede heeft opgericht. Daarnaast  was hij lid van de Kontaktraad, en presenteerde hij tv met programma’s in Vremdieke. Hij interviewde vele dorpsgenoten voor de dorpskrant en was de organisator van Floriade Hoek. Samen met zijn vrouw had Rob 15 pleegkinderen.

De klachten begonnen eind 1980; in 1986 volgden de eerste onderzoeken in Gent. Daarna meer onderzoeken en zelfs psychoanalyse. Eind 1988 constateerde professor Staal (Dijkzigt Rotterdam) Parkinson. Er volgde een heel traject om de juiste medicatie in te stellen. Tot op de dag van vandaag is Rob nog steeds onder behandeling in Dijkzigt.

Rob Dellaert nam het besluit de zaak te verhuren aan de sympathieke Brabander Ron Vereggen, daar het fijne knipwerk en de pijnen  in de rug hem belemmerden zijn vak nog langer uit te oefenen.

Hij doet nu al jaren vrijwilligerswerk in Verpleeghuis Ter Schorre, bij de radio- en televisieuitzendingen. Hierin kan hij veel creativiteit kwijt. Heel voornaam worden de sociale contacten, die van essentieel belang zijn. Ook voor de yoppers is Rob contactpersoon in de regio Zeeuws Vlaanderen.

Zijn motto: ‘Niet jezelf verstoppen, maar nieuwe uitdagingen aangaan, zelfs voor de camera.’

 Marga