Olifantshoek - Willem Vriend

ISBN 90-75311-84-2

Paperback, 99 p., 
13,4 x 19,5 cm

12,50
incl. verzendkosten

 

Bestelformulier      

Bestel nu ook de fraaie boekenlegger

Toen Willem Vriend in januari 1996 in het Zuid-Afrikaanse dorpje Olifantshoek belandde, kon hij niet vermoeden dat zijn verblijf aldaar zon grote invloed zou hebben op zijn verdere leven. Zes maanden lang was hij sportvrijwilliger en leefde en werkte hij met de lokale bevolking.

Sinds 2003 heeft hij zijn eigen bedrijfje, Sondela genaamd. Sondela brengt mensen uit verschillende culturen dichterbij elkaar zodat men de rijkdommen van andere culturen leert ontdekken: www.sondela.nl.

In dit boek wordt een aantal van zijn ervaringen op een rij gezet. Verhalen over ontmoetingen met mensen geven de lezer meer informatie over het leven van deze Zuid-Afrikanen. Een kennismaking met polygamie, apartheid, hekserij, religie maar vooral met het gewone leven van het vriendelijke Sjangaan volk.

"Het gevoel om mensen uit een totaal andere cultuur, levend in een totaal andere wereld echt iets beter te leren kennen is een fantastische ervaring. Ik heb me verwonderd, verbaasd en verheugd. Vele momenten van intens geluk waren er. Samen met een groep kinderen, zittend in het veld en bijtend op een grasspriet de zonsondergang aanschouwen. Uren hobbelen over zanderige wegen vol kuilen in de lokale bus, pratend met mijn medereizigers. De lach van de meisjes die voor het eerst een potje voetbal spelen. De geluiden, gezangen en het getrommel in de nacht die vanuit mijn hutje te horen zijn. Momenten om nooit meer te vergeten."

Bestelformulier

Lees van dezelfde schrijver ook:

- Mpumalanga

- Standplaats Kaapstad

- Sportontmoetingen