De merenguevader - Emma Ceres

ISBN 90-8548-0167

Paperback, 227 p., 

€ 17,50
excl. verzendkosten     40 procent korting?   

Buitenland

Bestelformulier

Recensie

Hij stamde uit een eenvoudig en ongehaast leven. Een gewone man met verstandige en domme ideeën, met grillen en wisselende stemmingen. Een pater familias in hart en nieren, maar dat had hij zich waarschijnlijk nooit gerealiseerd. Hij kon dansen als Fred Astaire en kookte wekelijks de sterren van de hemel. Op zijn eigen, bescheiden manier had hij haar veel geleerd. Simpele lessen in levenswijsheid, maar ook zwemmen, dan-sen, koken en Spaans.

Zijn werk in de burgerluchtvaart was ook zijn grootste hobby. Velen hadden hem daarom benijd. Maar weinigen wisten dat hij zich allang niet meer thuis voelde in de wereld om hem heen, waarin alleen nog het eigenbelang leek te tellen. De laatste drie decennia van de twintigste eeuw had hij omgedoopt tot ‘het tijdperk van de hebbers en de graaiers’. Zijn levensfilosofie, dat je meer vliegen vangt met honing dan met azijn, paste niet in dat tijdperk.

Augusta komt net te laat voor het overlijden van haar vader. Naast zijn sterfbed leest ze zijn afscheidsbrief. De opdracht die hij haar geeft is het startsein voor een avontuurlijke zwerftocht naar Augusta’s jeugd, over verschillende werelddelen, tussen wisselen-de culturen, vol weemoed en nostalgie.

De merenguevader is de semi-autobiografische debuutroman van Emma Ceres. Een vergelijking met de boeken van F. Springer dringt zich op. Krijgt de schrijver/diplomaat met Emma Ceres een waardige opvolger?

Wie is Emma Ceres?

Emma Ceres werd in 1959 in Den Haag geboren als dochter van een KLM’er. Zij bracht haar jeugd door in Latijns-Amerika en haar tienertijd in Scandinavië. Inmiddels woont ze al meer dan twintig jaar in Athene waar zij werkzaam is als docente Engels.

Bestelformulier