Genealogie van het Utrechtse geslacht Taets van der Maern -
Het Van Ma(a)ren Genootschap

€ 40,50 (incl. verzendkosten)

ISBN 90-75311-57-5

306 p., 
16,8 x 24,2 cm

Bestelformulier

 

 

Het langverwachte boek Genealogie van het Utrechtse geslacht Taets van der Maern is nu verschenen. Een dik boek met tientallen foto’s en ander illustratiemateriaal over de familie Van Maeren, Van Maren, Van Maaren en Van Maare.

De Van Maaren’s kunnen gerekend worden tot een van de meest belangrijke families te Gouda. Van het eerste moment af waren leden van dit geslacht in de gildenbesturen van de grofsmeden en de kuipers vertegenwoordigd. De familie Van Maaren heeft o.a. in Gouda textielmakers, touwslagers, pijpmakers, maar later ook wiskundigen, ingenieurs, juristen en bankdirecteuren voortgebracht.

Dit boek is ontstaan uit samenvoeging van onderzoeksresultaten van Peter Ernst, genealoog erkend door het Centraal Bureau voor Genealogie en ex-medewerker van het Streek Archief Hollands Midden, Paul W. van Maaren, secretaris en onderzoekscoördinator van Het Van Ma(a)ren Genootschap, en Marcel L.J. Wissenburg, afstammeling van dit geslacht via een vrouwelijke lijn, en geïnteresseerd in de geschiedenis van de Goudse Van Maaren’s.