Van de Kalahari tot de Namib - Edgar Peijnenborgh

ISBN 90-8548-1007

Paperback, 134 p., 
13,4 x 19,5

Ä 12,50

Bestelformulier

 

In een gehucht in de Namib-woestijn ontmoette ik ooit een man die 24 jaar eerder met vakantie naar NamibiŽ was gegaan, en nooit meer was weggegaan.
Want ja, je kunt niet alleen verliefd worden op een mens, maar ook op een land.
En dat is duidelijk het geval met Edgar Peijnenborgh, de schrijver van dit boek. Hij is verliefd geworden op NamibiŽ, dat prachtige land van bergen en vlaktes, van fascinerende mensen en ongerepte natuur, van hete woestijnen en barre kusten, waar de koude zee op de verlaten stranden beukt.
In dit boek, ĎVan de Kalahari tot de Namibí, doet hij verslag van zijn eerste kennismaking met NamibiŽ, een uitgebreide reis die hij per auto met twee vrienden maakte door NamibiŽ en Botswana.
Hij beschrijft zijn liefde voor de mensen, de natuur en het land, en maakt merkwaardige avonturen mee, waar hij met veel humor over vertelt.
Bij die ene reis bleef het niet. Edgar is inmiddels alweer een aantal malen teruggeweest, maakt een nieuwsbrief en heeft een prachtige website opgezet - die ik iedereen kan aanraden - en begon een project voor de Himbaís in het noorden van het land.

Ton van der Lee

zie ook: www.startpagina-namibie.nl/

Bestelformulier