Standplaats Kaapstad - Willem Vriend

ISBN 90-8548-083-3

Paperback, 150 p., 
13,4 x 19,5 cm

Ä 12,50
incl. verzendkosten

Lees van Willem Vriend ook:                                        - Sportontmoetingen                                                    - Mpumalanga                                                             - Olifantshoek

Bestelformulier      

 

Tijdens zijn vierjarig verblijf in Zuid-Afrika, waarvan ruim twee jaar in de mooie stad Kaapstad, zijn standplaats, trekt Willem Vriend menigmaal erop uit om elders in het land zijn werkzaamheden uit te voeren: sportvrijwilligers ondersteunen in hun werkzaamheden in de townships en op het platteland.

In het voormalig thuisland Transkei maakt hij kennis met de Xhosa cultuur en proeft hij honingraatbier. Een zwerver annex kunstenaar die in het dorre droge landschap van de Karoo in een boom slaapt, deelt zijn bijzondere filosofie op het leven met Willem. In NamibiŽ, het buurland van Zuid-Afrika, brengen sportambtenaren Willem in contact met de mensen in de noordelijke regio, Ovamboland.

Kaapstad blijft boeiend. Het voortdurende contrast tussen de armoede in de overvolle townships en de rijkdom in de villawijken aan de kust maakt veel indruk.

Voor de tweede keer in de geschiedenis zijn er vrije verkiezingen in het land en in de aanloop naar de verkiezingen gaat Willem in Kaapstad op onderzoek uit. Op de verkiezingsdag  vergezelt hij kennissen die soms urenlang in de rij staan om hun stem uit te brengen.

Standplaats Kaapstad is het derde boek van Willem Vriend en ook in dit boek weet hij zijn bijzondere ontmoetingen met lokale mensen op geheel eigen wijze weer te geven.

Bestelformulier