Henk Bentlage

'Hallo, mijn naam is Henk Bentlage, bouwjaar 1974. Geboren en getogen in het noorden van het land in het mooie dorpje Musselkanaal. Henk & Ducky’s Little Adventures is mijn eerste boek. Het idee is een hele tijd geleden ontstaan.
Na mijn schoolcarrière was het tijd om dat te doen waar het grootste gros van onze bevolking zich elke dag weer mee bezig houdt: werken! Via de e-mail hielden een aantal collega-studenten en mijn persoontje, elkaar op de hoogte van de gebeurtenissen op en rond het werk. In het begin waren de verhalen nog kort en werd er alleen verteld wat een ieder op zijn werk deed.
Dit begon na een tijdje saai te worden en ik besloot de verhalen iets op te vrolijken, door een kleine kern van waarheid te pakken en daar het nodige omheen te fantaseren. Dit zorgde ervoor dat mijn verhalen steeds langer werden en de kern van waarheid steeds kleiner en kleiner.
Doordat ik een aantal keren van werkgever ben veranderd, kon ik telkens weer iets nieuws in mijn werkomgeving vinden dat me aanzette tot het schrijven van een verhaal. Om het niet steeds over het werk te hebben, besloot ik ook mijn vakantiebelevenissen op papier te zetten.
Op den duur ontdekten mijn collega’s mijn verhalen en moedigden me zelfs aan om verhalen over hen te schrijven. Helemaal bont werd het op het moment dat ik Ducky, mijn mascotte, op de werkplek introduceerde. Het beestje, een geel knuffeleendje, inspireerde me tot het schrijven van een aantal verhalen, met hem als een van de belangrijkste hoofdrolspelers.'

Meer info op Henk & Ducky's promotiesite.