Stamboom Gordijn en nakomelingen - Jan Gordijn

€ 23,85 (incl. verzendkosten)

ISBN 90-75311-47-8

Paperback, 124 p., 
16 x 24 cm

Bestelformulier

 

 

Jan Gordijn schrijft:

Stamboom Gordijn en nakomelingen is de neerslag van mijn speur- en schrijfwerk dat aansluit op de genealogische beschrijving die neef Aad uit Schiedam een aantal jaren geleden maakte. Aad slaagde erin de familie Gordijn van de stamvader Lenert Barentsz (1553) tot aan onze grootvader Adrianus Gordijn (1873) in kaart te brengen. Vanaf dat punt ben ik verder gaan spitten, voor het grootste gedeelte in Schiedam en omgeving, de bakermat van onze familietak.

Waar komt de naam Gordijn vandaan...?

Dat is een vraag die mij jarenlang heeft beziggehouden. De naam is waarschijnlijk in rechte lijn terug te voeren tot het jaar 1365. De reden waarom ooit Gordijn als achternaam is aangenomen of gegeven, is mij niet duidelijk geworden. Wel heb ik vastgesteld dat in één gezin soms verschillende schrijfwijzen van de achternaam voorkwamen, die daarna vaak hun eigen leven gingen leiden.

De volgende varianten van onze achternaam ben ik door de eeuwen heen tegengekomen:
Gardijn, Gerardijn, Ghertytdyn, Gherdin, Gherdiinsz, Gordijnsz, Gordijnsz, Gerdiin, Gerdijn, Ghordijn, Gardin, De Ghordeijn, Gaurdeijn, Goddijn, Ghordyn, Van Ghordeyn, Van Ghordyn, Guardeijn, Gordin, Gordyn, Gardyn, Van Gordyn, Du Gardin, Du Gardyn, Gertdyn, Gerardyn, Du Chardijn, Gerredijn, Gerdijns.