dichter bij... - Niels Snoek

ISBN 90-8548-0795

Paperback, 138 p., 
 

€ 15,00

Bestelformulier

Pen en papier is altijd wel in de buurt. En als de eerste regel is gehoord volgt de rest meestal als vanzelf. Het mooiste is als er dan niet meer aan ‘gesleuteld’ hoeft te worden.

Als er weinig tijd is voor bijvoorbeeld schilderen is er altijd wel tijd om een gedicht op te schrijven. Zo kan creativiteit toch altijd zijn weg vinden.

In 2006 houd ik mij tien jaar bezig met het schilderen van religieuze/spirituele onderwerpen en het exposeren van series schilderijen, tekeningen, objecten e.d.

Op mijn website www.religieuze-spirituelekunst.nl staan behalve de series, projecten, exposities en nieuwsbrieven ook vele gedichten.

Sommige gedichten zijn bij een schilderij of foto gemaakt. Andersom heb ik ook schilderijen bij gedichten gemaakt.

In deze bundel staan 101 gedichten uit de afgelopen 25 jaar. Het geeft een stukje levensgeschiedenis weer vanaf dat ik mij intensief met meditatie ben bezig gaan houden.

De illustraties zijn in te delen in, ‘oude’ tekeningen van voor 1980, foto’s en tekeningen uit de periode ‘religieuze-spirituele kunst’.

Het moge duidelijk zijn dat de titel “dichter bij…” dubbelzinnig is …

Ik lees gedichten zo nu en dan, één of een paar – dan kan ik ‘er weer even tegen’. Dit ‘er weer even tegen’ in de betekenis van herinnerd zijn aan alles in allen zien.

Hopelijk werken de gedichten in deze bundel ook zo.

Niels Snoek

Bestelformulier