Aforismen van Oost tot West - António Wilson

ISBN 90-8548-0922

Paperback, 
13,4 x 19,5

€ 10,00

Bestelformulier

Tijdens de laatste twintig jaar van zijn werkzame leven hield António Wilson (Curaçao, 1944)  zich ook bezig met het schrijven van aforismen. Naast zijn wetenschappelijke kant is hij ook filosofisch aangelegd. Zijn ideeën en ervaringen over het alledaagse leven van de afgelopen veertig jaar heeft hij vastgelegd in deze bundel aforsmen en een nog te verschijnen boek.

De centrale thema’s zijn: onze verslaving aan geld en luxe; de onverzadigde hebzucht en zelfzuchtigheid van de mensen; de onverschilligheid en het agressieve gedrag van deze tijd; onze lawaaicultuur; de angsten en onmacht die ons benauwen; onze oude overtuigingen.

'In onze materialistische samenleving draait alles om geld, prestaties en status. De spirituele kant van ons leven blijft sterk onderbelicht. Veel mensen hebben een drukbezette baan en werken zich te pletter om het geld en status. Ze vergeten om naast het werk ook te ontspannen en van het leven te genieten. Daarom raakt hun brandstoftank vroegtijdig opgebrand; ze hebben dan last van een burn-out. Wij moderne mensen luisteren veel te weing naar onze intuïtie en de signalen die ons lichaam uitzendt. We willen altijd alles onder controle houden. Heel mijn leven probeer ik mensen een spiegel voor te houden.'

Bestelformulier