Sportontmoetingen - Willem Vriend

ISBN 978-90-8548-1089

Paperback, 138 p., 
13,4 x 19,5 cm

Ä 12,50
incl. verzendkosten

 

Bestelformulier     

Lees ook van Willem Vriend:            - Standplaats Kaapstad                   - Mpumalanga                                 - Olifantshoek

 

Hoe viert men een doelpunt tijdens een beladen voetbalwedstrijd in Gam-bia? Het observeren en het ervaren van het vieren van een doelpunt zijn soms nog leuker dan het kijken naar de wedstrijd.                                   In TsjechiŽ is een wens van chronisch zieke kinderen om ooit hun favoriete sportheld te mogen ontmoeten. En als die helden in het ziekenhuis op bezoek komen verschijnt op ieders gezicht een lach.                            In afgelegen dorpjes in het noord-oosten van Zuid-Afrika wordt tijdens de kerstvakantie traditioneel gebokst. Geen bokshandschoenen aan maar gewoon vechten met blote vuisten. Duizenden mensen komen van heinde en verre om hun plaatselijke boksheld aan te moedigen. De eer van het dorp staat op het spel.     Sport en spel zijn leuk om te doen en kunnen leuk zijn om naar te kijken maar het is nog zoveel meer. Een voormalig kindsoldaat kan weer kind zijn als hij helemaal opgaat in het spel en daardoor even de vreselijke gebeurtenissen die hij heeft mee-gemaakt kan vergeten.                 Sport brengt mensen uit verschillende culturen bij elkaar en sport leidt tot ontmoetingen met bijzondere mensen.

Willem Vriend werkt ruim tien jaar in het werkveld van sport en ontwikkelingssamenwerking.

De sportdocent en sportliefhebber beschrijft zijn ontmoetingen en observaties tijdens zijn verblijf in verschillende Afrikaanse en Europese landen op een luchtige manier. Met deze bundeling van sportontmoe-tingen laat hij de lezer kennismaken met minder bekende sporten, beleving van sport in verschillende culturen en met de kracht van sport.

 

Bestelformulier