Lotte, of het verhaal van een hersenvliesontsteking - Joyce van den Bogaard

ISBN 90-8548-0191

Paperback, 48 p., 

Ä 10,00
incl. verzendkosten

Bestelformulier

recensie Vrouw.nl

artikel Brabants Dagblad 20-04-05

Als je voor het eerst een ouder wordt, word je overspoeld door emoties die je nog nooit eerder gevoeld hebt. Dat moet je moedergevoel zijn. Als je ouder bent van een kind dat na de geboorte niet helemaal gezond blijkt te zijn, of van een kind dat later ineens ernstig ziek wordt, word je eveneens overspoeld door emoties die je nog nooit eerder gevoeld hebt. En dat is waar dit boek over gaat: emoties, ziekte en genezing. Blijdschap bij de geboorte, paniek bij de het horen van het slechte nieuws.

Na de geboorte van onze dochter Lotte in februari 2002 wordt al snel ontdekt dat ze een hartafwijking heeft. Na een uitgebreid onderzoek blijkt dat het gaatje in haar hart waarschijnlijk niet voor grote problemen zal zorgen. Een onbezorgd en fijn jaar volgt. Tot haar eerste verjaardag met rasse schreden nadert. Lotte wordt wat ziekjes, voelt zich duidelijk niet lekker, en volgens de huisarts heeft ze een dubbele oorontsteking. Maar het moedergevoel dat hierboven even beschreven werd was anders: hier is meer aan de hand, mijn kind is ernstig ziek, maar wat heeft ze? Dit is het verhaal van een bacteriŽle meningitis (hersenvliesontsteking) en alles wat deze ellendige ziekte met zich meebrengt.

Joyce van den Bogaard (1971) studeerde Tekstwetenschap aan de Universiteit van Tilburg. In 1994 studeerde ze af en ging ze werken in de journalistiek, zowel voor televisie als voor geschreven pers. Haar hart lag echter bij het Internet, en sinds 1996 is ze werkzaam als Internetredacteur/webprogrammeur.

Bestelformulier