Gosse - voetballer van de Delta, door Carel Boerlijst

Harde kaft

€ 11,95

Bestelformulier

 

En dan Gosse!! Ik heb ervan genoten. Een voetbalverhaal van binnenuit. Een magnifieke verteltrant; ik schoot nu en dan flink in de lach; en ’t ontroerde tevens.

Ik zou de boeken heel graag nog eens willen lezen. Weer even terugdrijven naar een jeugd waarin voetbal en boeken zo’n belangrijke rol hebben gespeeld.

In de bibliotheek in Vlissingen ging ik op zoek naar andere boeken van Carel Boerlijst en leende “Gosse – voetballer van de Delta”. Ik las het twee keer in twee dagen en voor het terug moest naar de bieb nog een keer.

Ik heb veel jongensvoetbalboeken gelezen, maar de boeken over Gosse steken kwalitatief met kop en schouders boven alle andere uit. Ze hebben humor, de karakters hebben diepgang, de gebeurtenissen zijn realistisch en de gevoelens van de hoofdpersoon zijn herkenbaar.

Ik koester het bezit van “Gosse – voetballer van de FC Nederdam”. Het is met afstand mijn favoriete jeugdboek, ik heb het minstens tien maal gelezen.

Ik vond het bijzonder verheugend van u “Gosse – voetballer van de Delta”  te mogen ontvangen. Ik heb het inmiddels cadeau gedaan aan de collega waarover ik u schreef en waar op 4 december 1998  een zoon met de naam Gosse is geboren. Hij vond het geweldig!

Dit zijn enige reacties van voetballiefhebbers die in hun jonge jaren de Gosse-boeken hebben gelezen. Deze enthousiaste reacties van ‘mannen op leeftijd’ hebben ertoe geleid dat er een herdruk is verschenen van

Gosse – voetballer van de Delta

 de jongens van tóen verslonden het en de jongens van nú zullen dat zeker weer doen.

                                                                                                                En wat meer is: binnenkort verschijnt de herdruk van

 Gosse en de voetballers van de FC Nederdam

 

Bestelformulier