Fred en Ranjan - Willem Nieuwenhuyzen

ISBN 978 90 8548 2345

paperback -  Ä 16,50
 

Bestelformulier

Fred, enige zoon van het zeer bemiddelde Arnhemse echtpaar Suzan en Clement Kannegieter, ontworstelt zich na zijn middelbare school aan wat hij ervaart als een te materialistisch verstikkend milieu. Zijn dromerige, onevenwichtige natuur voert hem naar India, op zoek naar de mystieke kant van het leven. Daar komt hij in contact met Kumar, de jonge eigenaar van een thee-exportbedrijf. Met hem reist hij naar Sri Lanka waar hij aandoenlijk aanhankelijk bevriend raakt met een Singhalese leeftijdgenoot: een kansarme oorlogsinvalide. Ondanks verschillen in cultuur en achtergrond groeien de jongens steeds meer naar elkaar toe. Een kort verblijf tussendoor in Egypte en SyriŽ geeft het verhaal een extra dimensie.

Meeslepend geschreven neemt het verhaal zijn lezers mee naar het aangrijpende einde als Freds ouders met de twee jongens in een Sri Lankees strandhotel die fatale tweede kerstdag doorbrengen.

 

Willem Nieuwenhuyzen (1931) beschreef zijn fictieve hoofdpersonen tegen de achtergrond van non-fictielocaties en veelal op basis van eigen ervaringen. Hij debuteerde in 1999 met En overal dronken ze thee - memoires van een theehandelaar.

 

Bestelformulier