Dit is mijn leven! - Country Wilma

Paperback, 190 p., 
met tientallen kleurenfoto's

€ 14,95
 

Bestelformulier

 

 

Hoe presteer je het om in heel Nederland grote bekendheid te genieten als zangeres zonder ooit in de hitparade te hebben gestaan? Het antwoord op die vraag is moeilijk te geven, maar Country Wilma presteerde het. In de loop der jaren was ze een graag geziene gast in televisieprogramma's als 'De 5 Uur Show', 'Koffietijd' en 'Life 4 You' en trad ze op in grote en kleine zalen, tot aan de Amsterdamse poptempel Paradiso toe. Twee albums en een hele reeks cd-singles verschenen en Country Wilma groeide uit tot een veel geboekte zangeres met het platinablonde haar en de immer aanwezige gulle lach als handelsmerk. Moeiteloos schakelt ze tijdens optredens over van het Nederlandse levenslied naar de rock 'n' roll uit de jaren '50 en '60, maar ook popklassiekers van Dire Straits en Queen schuwt ze niet. In de afgelopen 25 jaar zette ze bovendien, onder leiding van gerenommeerde producers, een aantal eigen nummers op de plaat.

Nieuwe samenwerking

Sinds vorig jaar werkt Country Wilma samen met arrangeur/producer Martin Sterken. Met meer dan 400 geproduceerde cd's behoort hij tot de topproducers in het Nederlandstalige genre. Artiesten als Jannes, Henk Wijngaard, Mieke, Arie Ribbens, Ria Valk en Jacques Herb gingen al eerder een samenwerking aan met de succesvolle producer, die samen met Country Wilma in 2013 de single ''Het Is Altijd Feest'' maakte. Ook de nieuwe single ''Dit Is Mijn Leven'' is een productie van zijn hand. Country Wilma: ,,Ik ben erg blij met deze samenwerking. Martin en ik voelen elkaar goed aan, we zitten muzikaal op dezelfde lijn en dat werkt heel fijn.''

Award
Bij de jaarlijkse uitreiking van de populariteitsprijzen tijdens de nieuwjaarsparty van Geels Evenementen ontving Country Wilma, wiens artiestennaam overigens ooit door haar vroegere dorpsgenoot en nog altijd goede vriend Gerard Joling werd bedacht, dit jaar de jubileumaward. Jaren geleden viel haar ook al een award ten deel. Het is veelzeggend over de wijze waarop Nederland de Noordhollandse zangeres in het hart gesloten heeft. Jarenlang combineerde ze haar optredens met een fulltime baan als taxichauffeur, maar twee jaar geleden besloot ze om zich helemaal op haar carrière als zangeres te gaan richten. Ze is dan ook veelvuldig te zien bij optredens in het hele land.

Je kunt ook niet om haar heen: wie iets te vieren heeft treft in Country Wilma een gangmaker eerste klas! Toch is niet alles rozengeur en maneschijn. Achter haar big smile schuilt een leven vol dramatiek, in haar familie, haar huwelijksleven, haar werksituatie. Niets bleef het Alkmaarse feestnummer bespaard. Nu Wilma eindelijk wat in rustiger vaarwater terecht is gekomen, acht ze de tijd rijp om haar ervaringen, haar ups en downs, op papier te zetten en te delen met haar fans. Opdat ze de minder leuke dingen achter zich kan laten en zich vol overgave kan storten op haar werkelijke passie: zingen!

Bestelformulier